De voordelen van een zeecontainer

Of je nou op het land of op zee werkt, je zal ongetwijfeld wel eens te maken hebben met een container. Containers worden voor verschillende doelen gebruikt. Je hebt afvalcontainers die je misschien ook wel in je achtertuin hebt staan. Dan heb je ook nog de grote metalen containers die worden gebruikt om goederen te vervoeren over het land. En dan heb je nog zeecontainers die worden gebruikt om goederen te vervoeren over zee. Maar tegenwoordig hebben containers meerderen doelen dan de hierboven genoemde doelen. Containers kan je namelijk zo ombouwen dat je het ook kan gebruiken als opslagruimte voor je bedrijf, bij tentoonstellingen of als commerciële self storageruimte. Multifunctioneel dus zo’n container!

Zee- en land containers

Zoals hierboven al genoemd worden containers dus gebruikt voor het makkelijk vervoeren van goederen. Vaak hebben zee- en land containers hetzelfde formaat waardoor het makkelijk over zee én over land te vervoeren is. Zo kan je gemakkelijk vanaf de grote containerboot je containers verplaatsen op een vrachtwagen. Ruim 40 jaar geleden begonnen mensen zeecontainers te gebruiken voor het vervoeren van hun goederen over zee. Dit heeft tot verschillende ontwikkelingen geleidt: het ontstaan van gespecialiseerde containerbedrijven, het ontwikkelen van speciale containerschepen voor het vervoeren van containers over zee, het ontstaan van containerterminals voor de binnenvaart en er kwamen gespecialiseerde wegvervoerders en treinen om het vervoer van de containers over land mogelijk te maken. Zo heb je ook verschillende soorten containers. Een paar voorbeelden hiervan zijn: de standaard container: Is vaak van staal maar soms van aluminium gemaakt. In deze containers vervoert men meestal stukgoederen. De Thermische container: Deze containers zijn geïsoleerd. En de Open top containers: Deze hebben een open bovenkant die afgedekt kan worden met zijl. Dit is vaak handig voor producten die anders te groot zijn om in een container te passen. Voor elk vervoer is er dus een andere container. Dus een zeecontainer kopen is nog niet eens zo’n slecht idee!

Vrije tijds container

Dit had je misschien niet verwacht maar tegenwoordig worden containers zelfs omgebouwd tot grote opslagruimten of zelfs tot woonplek. Een container kan je gemakkelijk huren of kopen en het dan zelf ombouwen zodat al jouw spullen er veilig in opgeborgen kunnen worden. Ook zijn er over heel de wereld containerparken. Dit zijn een soort vakantieparken maar dan niet met gewone huisjes of caravans maar met containers als huisjes. Als je een goed geïsoleerde container hebt en die leuk inricht en een likje verf geeft kan dit een superleuk huisje worden. Wel is het een stuk smaller dan je waarschijnlijk gewend bent van een huisje maar wel weer een stuk langer!