Met Zweeds rabat bouw je snel een mooie schutting

Zweeds rabat is wel het meest bekende materiaal voor het bouwen van een schutting of het bekleden van een gevel. Dit is natuurlijk niet voor niets. Zweeds rabat is in veel verschillende houtsoorten en kleuren te koop en je kunt er ook nog eens voor kiezen om het onbehandeld te laten, te beitsen, te schilderen of te lakken. De manier van bouwen met Zweeds rabat is heel gemakkelijk en je kunt al snel flink wat meters maken. Door te kiezen voor deze manier van werken, zorg je er ook nog eens voor dat ongewenste bezoekers uit je tuin blijven en dat ze niet zomaar over je schutting kunnen klimmen.

Kies voor Zweeds rabat en kies (dus) voor kwaliteit

Is jouw schutting, net als die van vele anderen, ook omgewaaid tijdens een van de laatste stormen? Dan is dit het moment om het eens helemaal anders aan te pakken. Kies voor hardhouten palen van minimaal 2 meter 40 en zet die, waterpas, in beton. Laat dat even drogen. Dan kun je de delen Zweedse rabat ertegen bevestigen. Je begint onder en werkt zo naar boven toe. Je plaatst telkens een Zweeds rabat deel bovenop het deel eronder. Zo zorg je voor een gepotdekseld uiterlijk dat zo goed als onverwoestbaar is.

Maak je schutting mooi

Een nieuwe schutting is, eigenlijk, altijd een lust voor het oog. Je tuin lijkt ineens een stuk ruimer en je kunt weer heerlijk privé zitten. Maar toch kan een schutting ook wel wat saai ogen. Zelfs als je hebt gekozen voor Zweeds rabat in schitterend zwart. Het is dan een goed idee om van kippengaas een trellis te maken die je tegen de schutting kunt bevestigen. Je kunt hier allerlei mooie klimplanten tegenop laten groeien. Kies je klimplanten wel zorgvuldig. Zeker bij een mooie schutting is het zonde als deze helemaal begroeid raakt met hedera. Je kunt dan wellicht beter kiezen voor clematis of een klimroos.

Vergeet ook de tuinpoort niet

Een tuinpoort of schuttingdeur kan je ook zelf maken van Zweeds rabat, maar de kans is dan wel groot dat deze erg zwaar wordt. Het is dan misschien beter om een kant en klaar exemplaar aan te schaffen en deze te integreren in je schutting. Zo kan je altijd je tuin in en uit met de fiets of om de bakken aan de weg te zetten. Ook is het handig en verstandig om een goed slot in de schuttingdeur te maken. Zo bepaal jij wie er binnen komt.