Zoek jij een zuinige wasmachine?

Een zuinige wasmachine, dat is een goede keus! Op die manier voorkom je een hoog stroomverbruik en dat is natuurlijk gunstig voor jouw portemonnee en voor het milieu! Maar daarnaast zijn er uiteraard ook andere zaken waar je op wilt letten, zoals levensduur van het apparaat. Het vinden van een zuinige wasmachine die voldoet aan al jouw eisen kan best lastig zijn. Fabrikanten roepen immers allemaal dat hun apparaat de beste keus is. Hoe ontdek je nu welke merk en model daadwerkelijk een aanrader is? Dat doe je door naar wasmachine-info.nl te gaan!

Waarom een zuinige wasmachine?

Als we nieuwe apparaten moeten kopen, dan zijn we al snel geneigd om enkel op de prijs te letten. Dat is aan een kant logisch, want de aankoopprijs ben je meteen kwijt en dat merk je direct in je portemonnee. Een zuinige wasmachine valt dan soms meteen af, omdat deze over het algemeen iets duurder in aanschaf zijn dan de varianten die niet zo zuinig zijn. Is het dan wel verstandig om juist hier zo op te letten? Jazeker, het levert jou namelijk verschillende voordelen op:

  • een lager stroomverbruik
  • een lager waterverbruik
  • een duurzamer huishouden

Als het gaat over een zuinige wasmachine, dan denken we in eerste instantie aan een lager energieverbruik. Energiezuinige modellen verbruiken zo weinig mogelijk stroom terwijl zij hun programma’s draaien en dat zie je terug in je stroomverbruik. Dit kan echt flink naar beneden gaan ten opzichte van jouw oude apparaat en dat kan je zomaar een paar tientjes per jaar besparen. Dat geldt bovendien net zo goed voor het waterverbruik, ook dit ligt bij een zuinige wasmachine lager. Ook daarop kun je dus wat geld besparen, al zal de besparing iets lager zijn aangezien water in Nederland niet duur is. Maar alles bij elkaar kun je dus toch redelijk wat besparen per jaar!

Levensduur

Bovendien moet je eigenlijk niet kijken naar wat je paar jaar bespaart op energie- en waterverbruik als je voor een zuinige wasmachine kiest, je moet dit eigenlijk berekenen voor de hele levensduur van het apparaat. Als je ervanuit gaat dat de machine tien tot twaalf jaar draait bij jou thuis, dan kan dit een paar honderd euro aan energie- en waterkosten besparen. Je ziet dat je daarmee dus meteen die iets hogere aankoopprijs terugverdient, dat is dus geen reden om hier niet voor te kiezen! Zouden we bovendien allemaal in Nederland kiezen voor een zuinige wasmachine, dan zou dit behoorlijk wat stroomverbruik en waterverbruik schelen en dat zet echt zoden aan de dijk voor een duurzamere wereld. Reden genoeg dus om hiervoor te kiezen! Maar nu is het dus nog de kunst om het beste apparaat te vinden voor jouw specifieke situatie. Gelukkig kun je daarvoor vertrouwen op de hulp van wasmachine-info.nl. Zij hebben deze apparaten vergelen op verschillende kenmerken, zoals het water- en stroomverbruik, hoeveel geluid ze maken en hoeveel was er per keer in kan. Op basis daarvan hebben zij een ranglijst gemaakt. Zo zie je op wasmachine-info.nl in een oogopslag welk merk en model jij het beste kunt kiezen als je een zuinige wasmachine zoekt!