Laat altijd je harde schijf vernietigen!

Wanneer je een laptop gebruikt voor zakelijk of privé dan weet je in de meeste gevallen dat alle informatie die je gebruikt, opzoekt en opslaat, wordt opgeslagen op de harde schijf van de laptop of computer. Dit kan informatie zijn zoals bijvoorbeeld documenten die je elke dag gebruikt voor je werk, maar hier kan ook informatie op staan die privé is en voor niemand anders bedoeld is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wachtwoorden voor websites. Deze wachtwoorden zijn uiteraard uitsluitend voor jezelf bedoeld en dus niet voor mensen die je niet kent. Wanneer je dus je oude computer of laptop weg doet, zorg er dan voor dat je altijd gaat voor je harde schijf vernietigen

Benader een bedrijf

Je harde schijf vernietigen is in de meeste gevallen een koud kunstje, toch moet je ervoor zorgen dat dit goed gedaan wordt en het liefste door de juiste mensen. Je wilt er namelijk voor zorgen dat je gegevens niet zomaar op straat komen te liggen. Wanneer je je harde schijf op een goede manier wilt vernietigen dan zijn er genoeg bedrijven die dit voor je kunnen doen op de juiste manier. Hierbij moet je denken aan vakkundige vernietiging, een heldere en complete registratie inclusief een vernietigingsverklaring. Bovendien maken deze bedrijven ook gebruik van de privacywetgevingen die de overheid opstelt. Zo kan er niet geknoeid worden met je gegevens.

Geld voor je oude schijf

Het is niet altijd nodig om te gaan voor  je oude harde schijf vernietigen. Je kunt namelijk er ook voor kiezen om je oude schijf te verkopen. Er zijn genoeg bedrijven die namelijk duurzaam laptops en computers verkopen en wanneer er nog goede onderdelen bijzitten willen ze deze in de meeste gevallen overkopen. Zo kan je voor een scherpe prijs toch nog wat geld krijgen voor je oude schijf. Deze schijf wordt dan uiteraard goed leeggemaakt zodat er geen informatie van je op blijft staan!

In de shredder

Als je een oude harde schijf hebt die nog goed gebruikt kan worden dan zorgen bedrijven die dit recycleren ervoor dat deze worden hergebruikt. Zo worden deze schijven helemaal leeg gemaakt en op deze manier kunnen ze naar iemand anders die er nog wel veel aan heeft. Dit is alleen mogelijk wanneer de harde schijf nog goed werkt. Wanneer dit niet het geval is dan gaan ze met een shredder je oude harde schijf vernietigen Op deze manier wordt alles van de schijf kapot gemaakt zodat niemand meer informatie ervan af kan halen.

Wees op je hoede!

Wanneer je van plan bent om je laptop te laten vernietigen, wees dan altijd op je hoede. Je moet er namelijk voor zorgen dat je een bedrijf hebt die hierin gespecialiseerd is. Er zijn namelijk genoeg bedrijven die beloven je harde schijf vernietigen, maar vervolgens al je gegevens eraf halen. Dit wil je voorkomen, dus let goed op dat je een betrouwbaar bedrijf hebt die dit voor je kan doen. Kijk hierbij bijvoorbeeld naar licenties of dat ze zich aan wetgevingen houden.

kh metals