Het moderne werken

Werken vanuit huis, flexplekken, het nieuwe werken. Allemaal relatief recente ontwikkelingen binnen het werkveld. Echter brengen we steeds meer tijd door achter de computer en op kantoor. Daarbij is het van groot belang dat we een juiste werkhouding voor onszelf creëren. Ook RSI en overbelasting zijn relatief recente ontwikkelingen welke sinds de komst van de computer een steeds grotere rol spelen in het werkveld. Niet vreemd natuurlijk, wanneer we veertig uur per week in een verkeerde houding doorbrengen of het verkeerde materiaal is dit een aanzienlijke tijd binnen de week. Dit alles maakt dat het zo belangrijk is om in het kantoor over het juiste kantoormeubilair te beschikken. Buiten een juiste houding is het daarbij vaak ook van belang om met het kantoormeubilair een juiste uitstraling en sfeer te creëren, zowel voor werknemers als voor klanten en samenwerkingspartners.

ergonomische werkplekken

Een uitstapje naar Goirle

Op zoek naar het juiste meubilair voor kantoor kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er is veel te vinden, er zijn meerdere opties en ook op bijvoorbeeld het internet is er veel informatie over dit onderwerp. Bij Heijka wordt er echt naar de klant geluisterd. Bovendien werkt men daar kleinschalig en dit is te zien in de opties die gegeven worden aan de hand van de wensen, maar ook op basis van levertijden is dit terug te zien. De vestiging van Heijka ligt in Goirle, een plaats in de buurt van Tilburg, dus voor kantoormeubilair in Berkel Enschot, een maatwerk vergadertafel in Uden of ergonomische kantoormeubelen in Bladel is men bij Heijka aan het juiste adres. Echter is het voor Heijka geen punt om verder in het land te leveren. Bij Heijka wordt voornamelijk gelet op de ergonomische werkplekken. Denk hierbij niet alleen aan een ergonomische bureaustoel, maar ook bijvoorbeeld bureaus worden met een kritisch ook bekeken. Feitelijk al het meubilair wat in een kantoor te vinden is moet bij Heijka aan ergonomische werkplekken kunnen voldoen. Van kantoorstoelen tot vergadertafels bij Heijka is hierover nagedacht zonder in te leveren op kwaliteit of design. Verder is het erg prettig om met Heijka zaken te doen vanwege de persoonlijke aanpak. Men heeft hier kennis van zaken, kan goed inspelen op je wensen en hanteert deze zelfde communicatie lijnen met hun toeleveranciers, waardoor de levertijden erg kort zijn. Na het plaatsen van een order gaan ze hier direct met de productie aan de slag.

Wat is ergonomie?

Er wordt al veel gesproken over ergonomie, maar wat is dit nu eigenlijk? Wat is ergonomie? Het woord ergonomie is afgeleid van de Griekse woorden ergon, wat werk betekend, en nomos, dit betekent wet. Hieruit kan worden opgemaakt dat het voornamelijk om aanpassingen gaan ten behoeven van de mens op het gebied van werk. Echter wordt ergonomie in het dagelijkse leven ook heel veel toegepast. In onze woningen, winkels en overige openbare gelegenheden is alles erop voorzien dat het de mens zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt. Bedden, deuren, kasten, maar ook winkelwagens zijn er om het voor de mens zo goed mogelijk te maken om in het dagelijkse leven te functioneren. Hierbij wordt bij de productie rekening gehouden met het menselijk lichaam en de belasting erop. Dit geldt dan ook voor kantoormeubilair, echter is niet ieder persoon van dezelfde lengte en gewicht. Is je collega wel even lang? Dan kan het alsnog zijn dat de verhoudingen natuurlijk anders liggen. Wellicht verschillen jullie van beenlengte en wordt dit weer gelijkgetrokken door een verschil in romplengte. Om een juiste werkhouding voor jezelf te creëren dient je werkplek dan ook op jouw specificatiet te zijn ingesteld. Door de jaren heen is hier steeds meer aandacht voor. Bureaustoelen kunnen naar boven en naar beneden worden bijgesteld, de rugleuning kan vaak worden aangepast en vaak kunnen ook de armleuning versteld worden. Om je bureaustoel juist in te stellen, dien je ervoor te zorgen dat je bovenbenen horizontaal zijn en je knieën een rechte hoek vormen wanneer je je voeten plat op e grond zet. Tussen de binnenkant van je knieën en de zitting van je stoel dient nog een speling te zitten van een gebalde vuist. Werk met een rechte rug, waarbij de rugleuning voldoende ondersteuning biedt aan je rug en de bolling van de leuning in de holte van je rug zit. Ook je ellebogen dienen een rechte hoek te maken waarbij de hoogte van de leuningen gelijk is aan de hoogte van het bureau.

Kantoormeubilair

Binnen een kantoor zit men veel aan een bureau met een bureaustoel. Maar zeker wanneer het kantoor openbaar is voor bijvoorbeeld klanten of leveranciers is ook uitstraling van belang. De sfeer wat een kantoor uitstraalt dient dan eigenlijk in dezelfde lijn te liggen als de overige huisstijl van het bedrijf. Dit verschilt natuurlijk erg per branche, maar heb je als bedrijfskleur geel en blauw, dan is het niet logisch om een kantoor, vergaderruimte of ontvangstruimte in te richten in andere kleuren. Dit doet afbreuk aan de sfeer. Zeker voor het ontvangen van klanten is dit van belang in combinatie met net, goed onderhouden en kwalitatief hoogstaand meubilair. Ook voor de werknemers helpt dit bij aan de motivatie, om het juiste willen doen voor het bedrijf, het is ten slotte allemaal voor hetzelfde doel.

Heijka ergonomische werkplekken

Producten van Heijka

Ook bij al het overige kantoormeubilair kan Heijka een goede partner zijn voor je bedrijf. Er is erg veel mogelijk. Natuurlijk heeft het bedrijf voldoende opties wat betreft bureaus en kantoorstoelen, maar ook voor bijvoorbeeld de inrichting van de kantine zijn er diverse mogelijkheden. Opbergmeubelen, vergadermeubelen en ontvangstmeubilair zijn allemaal onderdeel van het kantoor. En daarom ook bij Heijka verkrijgbaar. Allemaal in mooie en moderne designs. Zoek je toch een andere vergadertafel? Denk er dan eens aan om een maatwerk vergadertafel door Heijka te laten ontwerpen. Ook dit behoort zeker tot één van de vele mogelijkheden.