Alles over een letselschade advocaat

Heb je door toedoen van iemand anders letselschade opgelopen? Door bijvoorbeeld een fout in het ziekenhuis, een ongeval op het werk of een ongeval in het verkeer? Dan wil je natuurlijk verzekerd zijn van een schadevergoeding, want daar heb je recht op! Daarvoor bestaan letselschade advocaten. Lees gauw verder als je hier meer over wilt weten.

Wat is een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat is gespecialiseerd in zaken die betrekking hebben tot letsel. Als je dus betrokken bent geweest bij bijvoorbeeld een verkeersongeval of een bedrijfsongeval en hierdoor gewond bent geraakt, dan wordt er gesproken van letsel. Als je schade lijdt door het ongeval dan wordt er gesproken van letselschade. De letselschade advocaat verhaalt vervolgens de letselschade voor je, waardoor je in de meeste gevallen schadevergoeding krijgt.

Schadevergoedingen

De meeste situaties waar een letselschade advocaat mee te maken krijgt zijn ongevallen in het verkeer. In Nederland gebeuren de meeste ongelukken op de weg en daarom bestaat hier ook een speciale regeling voor. Als je in een auto ongeluk bent geraakt of aangereden bent als fietser dan heb je recht op een letselschadevergoeding. Deze vergoeding zorgt ervoor dat je niet de volle kosten voor de letselschade advocaat hoeft te betalen. Als je als fietser dus bijvoorbeeld bent aangereden door een auto dan krijg je altijd ten minste 50% van de kosten vergoed. Ook ongevallen op het werk worden gerekend onder letselschade. Als je op het werk dus letsel hebt opgelopen kun je een schadeclaim indienen en schadevergoeding ontvangen. Veel mensen doen dit liever niet, omdat ze bang zijn hierdoor in de problemen te komen, maar dat is nergens voor nodig. Iedere werkgever in Nederland heeft immers een zorgplicht voor zijn medewerkers en bijna elke werkgever is verzekerd voor schade door ongevallen van zijn medewerkers.

Letselschade advocaat uitzoeken

Wanneer je dus letsel hebt is het tijd om een letselschade advocaat uit te zoeken. Het handigste is om te zoeken naar een advocaat bij jou in de buurt. Woon je dus in Rotterdam, dan is het handig om te zoeken naar een letselschade advocaat Rotterdam. Woon je in Den Haag? Dan zoek je naar een letselschade advocaat Den Haag. Natuurlijk kun je ook kiezen voor advocaten die wat verder weg zijn, maar om het beste contact te hebben is het handig als de advocaat niet te ver weg is. Daarnaast is het belangrijk om de betrouwbaarheid van de letselschade advocaat te controleren, zodat je zeker weet dat je goed wordt geholpen.