Help! Mijn internet doet het niet meer…

COAX kabel

Bijna heel Nederland is deze dagen wel voorzien van goed werkend internet. We doen er alles mee. We hebben internet nodig om te kunnen werken, we hebben internet nodig om te zien wat de weersvoorspellingen van morgen zijn en we kunnen leuke programma’s en films via internet kijken. Kortom, internet zit eigenlijk in onze eerste levensbehoeften. Een aantal jaar geleden was dit ondenkbaar. Toen ging je nog even naar een telefooncel om een telefoontje te plegen en keek je gewoon naar de lucht om te kijken wat voor weer het wordt. Maar is het nou eigenlijk wel een voordeel dat wij nu zo afhankelijk zijn van het internet? Want wat als het internet opeens een storing heeft…

Een storing

Het gebeurt wel is vaker in Nederland dat opeens alle stroom het niet meer doet. De meeste mensen raken dan wel is in paniek maar dat is echt het laatst wat je moet doen. Negen van de tien keer is de stroomstoring binnen het uur alweer verholpen en kan jij weer verder gaan met waar je mee bezig was. Heel vaak kun je de storing zelfs zelf oplossen. Het is allereerst van belang om de oorzaak van de internet storing te achterhalen. Is er echt sprake van een storing bij de provider of is er iets anders aan de hand? Als er namelijk een storing is bij de internetprovider, dan kun je het probleem niet zelf oplossen. Bij de meeste internetproviders kan je dat simpelweg controleren door naar hun website te gaan en daar jouw adresgegevens in te vullen, waarna je direct te zien krijgt of er een storing op jouw locatie is of niet.

Een kabelcheck

Als er geen storing is bij je provider dan moet je toch echt zelf in je huis gaan zoeken. Het klinkt misschien erg logisch maar begin met het checken van alle kabeltjes, zit alles er nog wel goed in? Of heeft je hond of kat misschien met een kabeltje gespeeld waardoor deze nu een beetje losjes zit. Als bijvoorbeeld je COAX kabel los zit dan is alle stroom en internet er gelijk helemaal af. Als het niet aan de bedrading ligt kan je je modem en router gaan resetten. Dit doe je door het apparaat een paar seconden ingedrukt te houden en zo start alles helemaal opnieuw op. Nu heb je zelf alles gedaan wat je eraan had kunnen doen. Als je nu nog steeds geen stroom hebt zou ik even contact opnemen met je provider zodat hun een repareur kunnen sturen.